Home Groen Tulpfestival

Tulpfestival

0

Ook dit voorjaar zorgt Tulp Festival Amsterdam voor kleur in de stad. Honderdduizend tulpen zetten gedurende de hele maand april ook Oost in bloei. Fleurige rijen kuipen en schalen met tulpen verlevendigen woonbuurten, verbindingsstraten, pleinen en winkelcentra onder het motto ‘voor iedere Amsterdammer een tulp’.

In woonstraten en op buurtpleintjes zal daarnaast de vlammend oranje ‘Flair’ te zien zijn in geveltuintjes en rond bomen. Tulp Festival nodigt uit tot een ontdekkingstocht in eigen stad. Wandelend of fietsend voert de route langs bekende en onbekende plekken. Een locatie-overzicht is gratis te downloaden op www.tulpfestival.com.

Zoals elk jaar zullen de Magere Brug, Damrak, Dam, Rokin en in het centrum de aandacht trekken met de vrolijke voorjaarsbloem in tientallen schalen en kuipen op rij. Afhankelijk van het weer komen in de loop van april de tulpen in de volle grond tot bloei. Dat zien we onder andere op het Boerhaaveplein waarvoor Tulp Festival 1.000 tulpenbollen doneerde.

In de openbare ruimte achter museum Hermitage (ingang via Nieuwe Keizersgracht 1) komt een unieke expositie tot leven van 100 tulpensoorten. In de 100 kuipen met 100 verschillende soorten tulpen zijn historische en bijzondere eigentijdse tulpensoorten bijeengebracht. De gratis expositie is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur.

Driehonderd Amsterdammers reageerden najaar 2020 op de uitnodiging om per adres 50 gratis tulpenbollen te planten in hun geveltuin of rond een boom in hun straat voor het Tulp Festival 2021. De komende weken zal de fraaie, vlammend oranje, ‘Flair’ kleur geven aan straten en buurtpleintjes verspreid over heel Amsterdam. Tulp Festival en Amsterdam Tulip Museum stelden de tulpenbollen voor deze actie ter beschikking.

Tulp Festival Amsterdam vindt sinds 2015 jaarlijks gedurende de maand april plaats. Het is een particulier initiatief van tuinontwerper Saskia Albrecht.