Home Overzicht TunFun verdwijnt, inventaris onder de hamer

TunFun verdwijnt, inventaris onder de hamer

0

Kinderspeelpark TunFun verdwijnt definitief en de complete inventaris wordt geveild. Speelelementen, pc’s, keukeninventaris, tafels, stoelen, trampolines, stoplichten, verlichting, picknickbanken alles gaat digitaal onder de hamer. De rechtbank sprak eind 2020 het faillissement uit van TunFun. Een doorstart is niet mogelijk gebleken. 

Op maandag 30 augustus kun je nog een keer het speelpaleis in de voormalig autotunnel en voetgangerspassage onder het Mr. Visserplein bezoeken en daar de inboedel bekijken. Dat kan tussen 11.00 uur en 16.00 uur. De online veiling sluit vanaf 31 augustus 18.00 uur.

De coronamaatregelen hebben TunFun de das omgedaan. Door deze maatregelen was TunFun al sinds maart 2020 gesloten. Er waren geen inkomsten meer, terwijl de kosten deze maanden doorliepen. De lockdownmaatregelen en het gebrek aan perspectief maakten dat TunFun de handdoek definitief in de ring heeft moeten gooien en het faillissement heeft moeten aanvragen.

Het heeft niet meegezeten met TunFun. Bij een controle voor de brandveiligheid stelde de gemeente in 2018 vast dat die niet op orde was. De toenmalige eigenaar kreeg twee weken tijd om het kinderspeelparadijs brandveilig te maken en met een plan te komen voor herinrichting van het pand. Het bleek echter niet mogelijk dat snel te voor elkaar te krijgen.

Nadat het kinderspeelpark in 2018 in andere handen was overgegaan werd nog ongeveer 700.000 euro geïnvesteerd om te kunnen voldoen aan de strenge eisen voor brandveiligheid. De coronapandemie heeft uiteindelijk TunFun definitief de das omgedaan.

TunFun was gevestigd in een afgesloten ondergrondse tunnel waar kinderen ‘binnen buiten’ kunnen spelen. Het was een overdekt speelpark van 4.000 m² voor kinderen van tot 12 jaar waar van alles te doen was.