Home Oud Oost Twee handgranaten gevonden in de Christiaan de Wetstraat

Twee handgranaten gevonden in de Christiaan de Wetstraat

0

Vanochtend moesten bewoners in de Christiaan de Wetstraat enkele uren in hun woning moeten blijven. Een van de bewoners zag in de nabijheid van een woning twee explosieven liggen. Door snel en adequaat handelen is erger voorkomen. De recherche doet onderzoek.

Zaterdagochtend rond half elf krijgt de politie een melding dat bij een woning aan de Christiaan de Wetstraat twee handgranaten liggen. Voor politiemensen is het duidelijk dat het inderdaad om twee handgranaten gaat. Direct daarop is de omgeving afgezet.

Specialistische eenheden zoals de Explosieven en Ontruimingsdienst Defensie (EODD), Teamleider Explosieven en Verkenning (TEV), Forensische Opsporing (FO) en de recherche kwamen ter plaatse en hebben onderzoek verricht. Daarbij zijn verschillende getuigen gehoord en is er in de omgeving een buurtonderzoek verricht. De explosieven zijn in beslag genomen. Ze zullen elders gecontroleerd ter ontploffing worden gebracht.

De recherche zoekt getuigen. Heb je informatie dan kun je dat doorgeven aan het onderzoeksteam. Bel 099 8844. Informatie kun je ook anoniem delen via 0800-7000.