Home Overzicht Je omgeving = jezelf in balans

Je omgeving = jezelf in balans

0

Het thuis is de belangrijkste basis voor ieder mens. Of zou het kunnen zijn. De omgeving waarin we leven en werken beïnvloedt ons welbevinden essentieel. Je zou kunnen stellen, dat dit ‘alleen maar’ externe factoren zijn. Dit is inderdaad het geval, als je steeds goed in je eigen vel zit en goed in balans bent.

Wel of niet goed in je vel; deze externe factoren kunnen je enorm ondersteunen. Dit is geen luxe, maar juist essentieel om je op je gemak te voelen, waar je ook bent. De juiste woonomgeving laat je tot rust komen, zogezegd batterijen opladen én jezelf zijn. In de werkomgeving kun je hoog gemotiveerd en efficiënt je werk doen. Dit klinkt fantastisch?

Ik ben ervan overtuigd, dat ons huis niet alleen maar bestaat uit vier muren met een dak erop en een hoop materialen. Volgens mij wil ons huis, net als ons lichaam als een levend organisme worden beschouwd. Als wij het zo behandelen en zorg ervoor dragen, komt ons deze zorg weer ten goede in de vorm van rust en vitaliteit.

Als je aan je huis werkt, werk je gelijktijdig aan jezelf. En als je iets aan je huis verandert, verander je ook jezelf. Dit werkt van buiten naar binnen toe. Ik noem dit zorg, oftewel aandacht en liefde. Hiermee kun je bijvoorbeeld een burn-out en ziekte voorkomen, of ook sneller herstellen.
Chaos in je hoofd en in je leefomgeving hebben een wisselwerking.

En als er harmonie is in je huis, voel je dit zodat je je beter kunt ontspannen, concentreren, gewoon gelukkiger zijn en je gedragen voelen. Dit is geen overbodige luxe, maar juist essentieel om een vervuld leven te kunnen leiden. Een goede gezondheid van je huis is het uitgangspunt. Dit voel je meteen, eerder dan dat je het echt ziet. Dan volgen sfeer creëren en decoratie aanbrengen.

Mocht de basis niet goed zijn, dan kun je wel veel geld uitgeven aan meubilair en sfeer, maar je merkt telkens dat dit onvoldoende blijkt, ook al weet je niet wat er concreet aan de hand is.
Subtiele krachten en materialen hebben een buitengewone invloed op je welbevinden. Dit klinkt ietwat zweverig? Door middel van Feng Shui en interieurarchitectuur kan ik je helpen dit tastbaar te maken in je eigen woonomgeving. Mijn holistische aanpak is praktisch en toepasbaar.