Home Indische Buurt Twee keer brand en een explosie op Insulindeweg

Twee keer brand en een explosie op Insulindeweg

0

Amper bekomen van de explosie en brand op de Boeroestraat in de Indische Buurt in de nacht na Koningsdag, werd een appartementencomplex aan de Insulindeweg meermaals opgeschrikt door brandincidenten.

Vorige week donderdag vonden bewoners ’s avonds een in brand gestoken scootmobiel voor de deur van het appartementencomplex. Afgelopen weekend trof de politie bij hetzelfde gebouw een brandend object aan. Beide keren vielen geen gewonden.

In de nacht van zondag op maandag klonk omstreeks 02.00 uur een harde knal van een explosief dat op het balkon van een van de woningen in het complex ontplofte. Het glas van de balkondeur sneuvelde. De aanwezige bewoner raakte niet gewond. Volgens de politie gaat het om acties tegen een of meerdere bewoners in het appartementencomplex.

In Amsterdam zijn dit jaar al meer dan twintig explosies geweest. Eerder deze maand waren in Oost behalve op de Boeroestraat ook ontploffingen in de Czaar Peterstraat en de Majubastraat, op de laatste locatie zelfs twee keer in een week. Criminelen gebruiken explosies vaak als drukmiddel.

Door het hoge aantal explosies dit jaar, heeft de VVD vragen gesteld aan het college. Fractievoorzitter Claire Martens wil niet dat ‘nieuwsberichten over explosieven in woonwijken zo gewoon worden dat mensen er langs scrollen.’

De politie beschikt inmiddels over een nieuw rechercheteam die dit soort zaken onderzoekt.