Home IJburg Strand IJburg vanaf vandaag weer dagelijks open

Strand IJburg vanaf vandaag weer dagelijks open

0

Vanaf vandaag, 1 mei, is iedereen weer welkom op Strand IJburg Dat betekent dat de strandconciërges elke dag aanwezig zijn, de reddingsbrigade is er in het weekend en doordeweeks ook op warme dagen. Op zomerse dagen is er dus altijd toezicht, maar zwemmen blijft op eigen risico.

Dit seizoen is er op het strand nog meer te beleven. Voor de kinderen zijn er nieuwe speeltoestellen op het strand geplaatst. Bewoners en strandgangers kunnen bij het informatiecentrum, Strandlokaal IJburg, terecht voor alle informatie over het strand en de ontwikkelingen in het gebied.

Het strand wordt op 13 mei tussen 13.00 en 16.00 uur feestelijk geopend. Er is een strandmarkt waar je de leukste lokale items vindt, gemaakt door creatieve bewoners van IJburg. Daarnaast kun je tipitenten maken, je eigen brood bakken, meedoen met bubble voetbal, zandschilderijen maken of beach hair wraps laten zetten. Het volledige programma is afhankelijk van het weer. Je kunt het vinden op amsterdam.nl/strandijburg.

Stadsdeelbestuurder Rick Vermin: ‘Dat strand IJburg door bezoeker al bekend staat als IJbiza snap ik helemaal.’

VrIJland organiseert creatieve activiteiten voor jongeren en via de Surfschool kunnen sportievelingen allerlei watersporten beoefenen zoals de nieuwste sensatie ‘wingfoilen’. Bij het winkeltje kun je ligbedden en parasols huren en bij de strandconciërges in het Strandlokaal kun je een strandrolstoel lenen. Je kunt dit seizoen weer relaxen in de kleurrijke hangmatten. Er is een watertappunt, douche en toiletten. Honden zijn vanaf 1 april tot 30 september verboden op het strand.