Zin in een lekkere roti? Een pannenkoek, die eigenlijk ‘plaat’ heet, met daarbij aardappelen, kousenband en vlees. Dat kan kip zijn, of lam, eend, of vegetarisch. En als je wil een ei erbij. Een populair adres is Roopram Roti in de Eerste van Swindenstraat. Zo populair dat je er meestal twee keer in de rij moet staan.

Het is een fenomeen, zeker rond etenstijd merk je dat. Tot buiten staan mensen in de rij om hun bestelling te kunnen doen. Als je aan de kop van die rij bent aangekomen kun je je keus maken. Je betaalt en krijgt een bon waarop de bestelling is geprint. Je bent dan halverwege. Aan de andere kant staat nog een rij. Met het bestelbriefje sluit je daarbij aan en zo langzamerhand schuif je door naar voren.

Aangekomen bij de keuken wordt je bestelling klaargemaakt. Vlees, kousenband, aardappelen, en als het had besteld, een ei worden opgeschept in een handige meeneemverpakking. Tenslotte volgt de plaat en de verpakking wordt dichtgeseald. Het eten blijft er warm in.

Het is het wachten waard na twee keer in de rij. Dat het smakelijke hap is, blijkt ook uit de gesprekken met de mensen in de rij. Je kunt de roti thuis opeten, maar het kan ook bij Roopram. Eten doe je met je handen. Daar is op gerekend. Midden in het restaurant zijn er twee wastafels waar je na afloop je handen kunt wassen.

Het is bij Roopram Roti ongetwijfeld extra druk geworden na de sluiting van Lalla Rookh  in de Dapperstraat. Door een brand bij dit Surinaams eetcafé, waarbij het hele interieur verloren ging, kun je niet terecht. Of het ooit nog mogelijk is om er een roti te kopen, is nog maar de vraag. In ieder geval hebben we Roopram Roti in de Eerste van Swindenstraat waar je een lekkere roti kunt halen.