In de zomer is dicht bij huis veel te beleven. In Artis kun je een leuke vakantiedag doorbrengen met het hele gezin, ook als het weer wat tegenzit. In het park is het genieten van planten en dieren. In het nieuwe Groote Museum vraag je je af waarom je bestaat. Waar kom je vandaan? Wat maakt jou tot jou? En wat maakt je anders dan een gorilla, of een bosviooltje? In Micropia ontdek je de onzichtbare wereld van micro-organismen: leuk en leerzaam.

Het weer is deze zomer steeds weer verrassend. De zon kan uitbundig schijnen en de temperatuur bereikt ongekende hoogtes. Dan is het weer fris of valt de regen met bakken uit de hemel. Een dagje in Artis kun je binnen en buiten beleven. Buiten in de prachtige tuin, maar binnen is er ook veel te zien. In het vogelhuis bijvoorbeeld, het reptielenhuis of de kassen met exotische planten en vlinders. Het aquarium moeten we nog een paar jaar missen, maar het museum Micropia, het Groote Museum en het Planetarium zijn ook meer dan de moeite waard.

Artis viert tot 2 september iedere zaterdag de Zoomeravond. Vanaf 18.00 uur wanneer de avond valt en de hemel rood kleurt, biedt Artis een programma tussen de bloeiende perken van de eetbare tuin. Dan betreedt aanstormend Nederlands muziektalent het podium in de muziekkoepel. Deze zomer is er op de Zoomeravonden van alles te doen om weer in verbinding te komen met de natuur. Je kunt wandelen over het blotevoetenpad, proeven van de eetbare tuin, luisteren naar activerende verhalen van toekomstdenkers en je kunt jouw belofte aan de aarde achterlaten.

Voor de jonge bezoekers van de Zoomeravonden is er de traditionele poppenkast met Jan Klaassen en Katrijn, een muzikale voorstelling vol dierenverhalen van Kareltje & Sjonnie tot kinderyoga in de Hollandse tuin. In de kinderroute, die de hele zomer lang te volgen is, ontdekken kinderen vanaf 7 jaar onder meer wat de invloed van temperatuur is op de eieren van een onechte gaviaal.

Op de Zoomeravonden zijn de prachtige musea van Artis gesloten, maar overdag zijn ze tot 17.00 uur open. Je moet er wel een apart kaartje voor kopen, maar de musea van Artis zijn zeer de moeite waard. Met de Museumkaart kun je wel zo naar binnen. Micropia is het enige museum ter wereld werelds waar de onzichtbare wereld van micro-organismen zichtbaar wordt gemaakt. Als je de wereld van héél dichtbij bekijkt, gaat er een nieuwe voor je open.

In het Groote Museum ervaar je de verbinding met jezelf, je lichaam en al het andere leven op de wereld. Je vraagt je af ‘Waarom besta jij? Hoe kijk je naar de wereld?’ Je krijgt inzichten in alles wat leeft. Het museum van grote vragen. De ingang van het Groote Museum en Micropia zijn op het Artisplein.

Het Planetarium van Artis kun je gewoon zonder extra kaartje bezoeken, een toegangsbewijs van Artis is voldoende. In de grote koepel van het Planetarium verken je onze aarde vanuit de ruimte, en reis door het zonnestelsel en ver daar voorbij. Je beleeft er een ruimte-avontuur met Artis de Partis en ervaar hoe al het leven op aarde met elkaar is verbonden. En ontdek de uniekheid én kwetsbaarheid van onze planeet in de nieuwe liveshow Ruimteschip Aarde.

Check Artis | Zoomeravonden