Home Duurzaam Veel belangstelling voor collectieve inkoop zonnepanelen in Oost

Veel belangstelling voor collectieve inkoop zonnepanelen in Oost

0

De  gemeente organiseert in samenwerking met het Regionaal Energieloket en lokale buurtnetwerken een collectief zonnepanelen inkoopproject. Op een voordelige en gemakkelijke manier kun je zonnepanelen laten plaatsen op je dak. In Oost hebben al meer dan 300 bewoners informatie opgevraagd. Tijdens voorlichtingsavonden geven deskundigen antwoorden op alle vragen over het zonnepanelenproject.

Doelstelling van het landelijk klimaatakkoord is onder meer dat we minder afhankelijk worden van fossiele brandstof. Amsterdam wil in 2050 als stad CO2 neutraal te zijn en dat in 2040 alle woningen af zijn van aardgas. Om dat te bereiken is het naast energiebesparing en milieubewust gedrag ook noodzakelijk dat er meer gebruik wordt gemaakt van duurzame energie zoals zon en wind.

Wethouder van Doorninck heeft 2020 voor Amsterdam uitgeroepen tot Jaar van de zon. Daarom wordt in de hele stad, om te beginnen in Oost, een collectieve inkoopactie voor zonnepanelen gehouden. Deze actie richt zich op de particuliere eengezinswoningen. Later dit jaar zullen er ook acties komen gericht op Verenigingen van Eigenaren (VvE’s).

Met zonnepanelen op je dak bespaart u flink op uw energierekening en de inkoopactie biedt je hoge kwaliteitseisen, een voordelige prijs, een betrouwbare installateur en
goede garantievoorwaarden. Bewonersorganisaties Natuurlijk IJburg, Watergraafsmeer Samen Duurzaam, Buurtcoöperatie OHG en Jungle Amsterdam ondersteunen deze actie van de gemeente.

Er zijn nog informatieavonden in Oost op 17 maart in Jungle Amsterdam en op 2 april in Grand café Frankendael. De avonden beginnen om 19.30 uur. De actie loopt tot eind april.

Check https://regionaalenergieloket.nl