Home Duurzaam Veel mensen steken handen uit de mouwen op World Cleanup Day

Veel mensen steken handen uit de mouwen op World Cleanup Day

0

Op zaterdag 18 september is het weer World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie geven mensen in ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen. Ook in Oost steken veel mensen de handen uit de mouwen. Een schone buurt is een aantrekkelijke buurt en samen de buurt opruimen schept een band.

Buurten, scholen, bedrijven, hotels, iedereen doet mee. De medewerkers van DoubleTree by Hilton bij het Centraal Station gaan het Oosterdok schoonmaken, Vrienden van Frankendael pakken het park aan, de Meevaart maakt de Balistraat schoon, ook het Makassarplein wordt zwerfafvalvrij gemaakt, op Kattenburg gaan bewoners de straat op, net als op de Flevoparkweg. De rij van activiteiten op World Cleanup Day is lang.

Ook het verkrijgen van waardevolle informatie over het zwerfafval dat in het milieu ligt is belangrijk. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Net als vorig jaar doet Marineterrein weer mee met de actie. Dit jaar is hulp bij het schoonmaken nog belangrijker want dan wordt ook het verzamelen van data over zwerfvuil verzameld.

Check www.worldcleanupday.nl