Home Overzicht Verdachte van moord bij buurthuis Wittenburg opnieuw aangehouden

Verdachte van moord bij buurthuis Wittenburg opnieuw aangehouden

0

De politie heeft Emylio ‘Millie’ G. (26) uit Zuidoost voor de tweede keer aangehouden voor betrokkenheid bij de schietpartij begin 2018 in het buurthuis op Wittenburg. Daarbij kwam de 17-jarige stagiair Mohamed Bouchikhi om het leven. Een 26-jarige vrouw uit Zwanenburg is ook aangehouden maar weer vrijgelaten. Zij blijft verdachte.

Twee mannen stormden die vrijdag in 2018 aan het begin van de avond het buurthuis binnen en openden daar het vuur. Waarschijnlijk hadden de schutters het op iemand anders voorzien, maar beschoten meerdere malen Mohamed. Hij overleed ter plekke aan zijn ernstige verwondingen. De recherche vermoedt dat Emylio G. één van de schutters is geweest en hij is in oktober 2018 ook aangehouden als verdachte. Hij werd toen in deze zaak weer heengezonden, maar bleef wel verdachte.

Verder onderzoek heeft er uiteindelijk toe geleid dat hij op maandag 20 januari 2020 wederom is aangehouden en later in de week is voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem in bewaring heeft gesteld. Op het moment van zijn aanhouding zat G. al vast op verdenking van betrokkenheid bij een andere zaak. In het belang van het onderzoek doet de politie geen verdere informatie gedeeld worden over zijn mogelijke betrokkenheid.

Naast Emylio G. hield de recherche maandag 20 januari 2020 ook nog een andere verdachte aan, een 26-jarige vrouw uit Zwanenburg. Zij wordt ervan verdacht medeplichtig te zijn aan het dodelijke schietincident. De vrouwelijke verdachte is eerder deze week weer heengezonden, maar blijft wel verdachte in het onderzoek.

De recherche ontvangt nog steeds graag informatie over (mogelijke betrokken bij) dit schietincident. In deze zaak is door de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam een beloning uitgeloofd van 25.000 euro. Informatie kan worden doorgegeven via het  tipformulier. Bellen kan ook via de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.