Home Overzicht Verleden, heden en toekomst van ‘Knowledge Mile’ op podcast en Jonas Daniël...

Verleden, heden en toekomst van ‘Knowledge Mile’ op podcast en Jonas Daniël Meijerplein

0

De Knowledge Mile onthult op donderdag 27 mei de installatie en podcast ‘Van Grijs Naar Groen’ op het Jonas Daniël Meijerplein. Het gaat over het verleden, heden en de toekomst van de kennisstraat die start op het Amstelplein en via de Wibaut-, Weesper- en Valkenburgerstraat doorloopt naar de monding van de IJtunnel.

De installatie en de podcast ‘Van Grijs Naar Groen’ duiken in het interessante verleden, bruisende heden en de veelbelovende toekomst van het gebied. Hoe heeft de Weesperstraat zich van de lelijkste straat van Nederland opgewerkt tot innovatiedistrict waar men samenwerkt aan grootstedelijke vraagstukken? Diverse experts en bewoners komen aan het woord en vertellen samen het verhaal van de Knowledge Mile.

De fysieke installatie staat vanaf 27 mei tot en met 10 juli op het Jonas Daniël Meijerplein. Het is vrij en gratis toegankelijk voor iedereen. Bovendien kan de podcast op afstand beluisterd worden via deze Spotify-link.

Op dit moment is het nauwelijks voor te stellen dat de Weesperstraat er niet lang geleden totaal anders uitzag. De straat leek op de Utrechtsestraat: een smalle straat richting het centrum van de stad, waar twee karren elkaar moesten kunnen passeren.

Tegenwoordig is het een drukke verkeersader met 30.000 bewoners, 60.000 studenten en meer dan 200 organisaties. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan grootse ambities. Er is namelijk behoefte aan meer groen, schonere lucht, minder verkeersoverlast en minder CO2-uitstoot. En niet te vergeten: oplossingen om de opwarmende stad leefbaar te houden. Er zijn al talloze initiatieven die zich hierop richten. Zo werken de BIZ Knowledge Mile en gemeente Amsterdam in het project Knowledge Mile Park hard om samen met bewoners en ondernemers de straat groener, duurzamer en leefbaarder te maken, maar nemen bewoners zelf ook de schep ter hand. Daarnaast onderzoekt de gemeente maatregelen om de hoeveelheid autoverkeer terug te dringen.

Op de Knowledge Mile zijn organisaties als de Hogeschool van Amsterdam, Gemeente Amsterdam, het Joods Cultureel Kwartier, maar ook Rabobank en Philips, verenigd in de bedrijveninvesteringzone (BIZ) Knowledge Mile. Binnen dit samenwerkingsverband werken ze gezamenlijk aan innovatieve oplossingen voor de uitdagingen die de grote, moderne stad met zich meebrengt.

Kijk voor meer informatie over Van Grijs Naar Groen op de Knowledge Mile website of neem voor meer informatie contact op met BIZ Knowledge Mile communitymanager Cora Kreikamp via [email protected].

Ook kan de podcast ook op afstand beluisterd worden via deze Spotify-link.