Home Overzicht Vermoedelijke schutter van Mohamed Bouchikhi op Curaçao aangehouden

Vermoedelijke schutter van Mohamed Bouchikhi op Curaçao aangehouden

0

Een arrestatieteam heeft dinsdag op Curaçao de 39-jarige Randall D. aangehouden in verband met het doodschieten van Mohamed Bouchikhi (17), de als stagiar werkte in het buurthuis op Wittenburg. De verdachte zit vast en zal worden overgeleverd aan het parket Amsterdam.

Een TGO (Team Grootschalige Opsporing) is al sinds het dodelijke schietincident dat in januari 2018 plaatsvond hard aan het werk om de verantwoordelijken op te sporen. Bij het schietincident waren twee daders betrokken. Eén met een handvuurwapen en een met een automatisch aanvalsgeweer. Die laatste heeft de dodelijke schoten op Bouchikhi afgevuurd. De daders hadden de 19-jarige Gianni L. op het oog, die bij de schietpartij zwaargewond raakte.

In januari 2020 werd al de nu 28-jarige verdachte Emylio G. aangehouden. Hij zit vast voor een veroordeling in een andere geweldszaak. Het rechercheteam bleef onderzoek doen en kreeg uiteindelijk zicht op de verdachte die op Curaçao woonde. Toen hij onderweg was naar een supermarkt werd hij door een arrestatieteam overrompeld en aangehouden.

Mohamed was als stagiar in het buurthuis aan het werk toen de schutters binnen stormden. Zijn dood leidde tot een enorme schok bij de nabestaanden van Mohamed en de buurtbewoners. Hij bleek niet het doelwit van de schietpartij te zijn en is een volkomen onschuldig slachtoffer.

De politie vermoedt dat de twee verdachten wraak wilden nemen op L. omdat hij ruzie had met de zoon van D. Dat schrijft het Parool. D. wordt ook in verband gebracht met verschillende liquidaties. Zo werd hij aangehouden voor de liquidatie van Lucas Boom, maar wegens gebrek aan bewijs vrijgelaten.

De familie van Mohamed is op de hoogte gebracht van de aanhouding op Curaçao.