Home Overzicht Vernieuwd Braziliëplein fiets- en afvalcontainervrij en groener

Vernieuwd Braziliëplein fiets- en afvalcontainervrij en groener

0

In winkelcentrum Brazilië is het plein bij Albert Heijn opnieuw ingericht. Honderden bewoners en winkeliers lieten vorig jaar hun stem gelden over de inrichting van het Brazilëplein. Het favoriete ontwerp is uitgevoerd en officieel geopend voor het winkelende publiek. Het plein is nu fietsvrij, er zijn meerdere zitplekken met uitzicht op het water, fietsparkeerplekken en afvalcontainers bevinden zich buiten het plein en tot slot is het plein een stuk groener geworden.

Door het Brazilëplein vrij te maken van fietsverkeer en het aangenamer in te richten met meer zitplekjes en groen draagt het plein bij aan een gezellig winkelgebied. ‘Boodschappen doen is hier voor alle leeftijden een feestje geworden’, zegt stadsdeelbestuurder Rick Vermin. Volgend jaar is ook het Lloydplein aan de andere kant van het winkelcentrum aan de beurt. Daar komen meer speeltoestellen voor kinderen, zitplekjes voor ouders en ook dit plein wordt groener en fietsvrij. De eyecatcher wordt de dubbele schommel met uitzicht op het water van de IJhaven.

De voorbereidingen voor het Lloydplein zijn in volle gang. In november van dit jaar zal het voorlopig ontwerp de inspraak ingaan en medio volgend jaar start de herinrichting van ook dat plein.