Home Overzicht Verouderd Yuverta College na sloop verder in nieuwbouw

Verouderd Yuverta College na sloop verder in nieuwbouw

0
Het Yuverta College aan het Archimedesplantsoen.

Het gebouw van het Yuverta College aan het Archimedesplantsoen is verouderd. Het plan is om de school te slopen en op het terrein drie nieuwe gebouwen neer te zetten in een campusachtige opzet met daar tussenin een speelplein.

De nieuwe school krijgt een campusachtige opzet met drie gebouwen met daar tussenin het schoolplein. Er komt een onderwijsgebouw van maximaal 12 meter hoog, een sportgebouw van maximaal 9 meter hoog en een functioneel bijgebouw van maximaal 5 meter hoog. Voor de vervangende nieuwbouw is een wijziging van het bestemmingsplan nodig.

Yuverta College dat eerder Wellant College heette, is een school voor vmbo en praktijkonderwijs dat ongeveer de 350 leerlingen heeft. Het pand waarin de school is gevestigd is technisch bijna afgeschreven. Al eerder waren er plannen voor nieuwbouw in combinatie met woningen. Nu is gekozen voor een campusachtige opzet.

Na advies van het dagelijks bestuur van het stadsdeel en de stadsdeelcommissie besluit de gemeenteraad over de wijziging van het bestemmingsplan.