Home Overzicht Verwen de zorghelden van OLVG Oost met heerlijke maaltijd van Bar Botanique

Verwen de zorghelden van OLVG Oost met heerlijke maaltijd van Bar Botanique

0

‘Help ’n Happie’ lanceert een nieuwe crowdfunding campagne in Oost. Het doel: tachtig maaltijden van Bar Botanique als bedankje geleverd aan de zorghelden van het OLVG Oost. Door middel van een donatie kun je deze helden bedanken met een heerlijke maaltijd gemaakt door Bar Botanique op 19 mei. De zorghelden blij, het restaurant blij.

De maatregelen worden versoepeld maar de Corona crisis is nog niet voorbij. De zorg is nog steeds dag in dag uit aan het werk om deze ziekte te overwinnen. De restaurants zitten in zwaar weer, met kosten die doorlopen en omzetverlies. Ondanks een heropening van de terrassen en een beperkte capaciteit binnen, is winstgevendheid voor veel restaurants een uitdaging.

Help je mee?
Doneren kan via www.helpnhappie.nl

Door middel van donaties kun je deze helden bedanken met een heerlijke maaltijd gemaakt door Bar Botanique. Als de crowdfunding met succes wordt behaald kan Bar Botanique met haar personeel aan de slag gaan en tachtig heerlijke maaltijden verzorgen voor het zorgpersoneel dat zo hard aan het werk is voor de Amsterdammers tijdens de Corona crisis.

Sophia van der Kolk is de bedenker en enthousiasteling van Help ’n Happie. Na de aankondiging van de lockdown klopte ze aan bij vrijwilligersplatform de Nieuwe Gevers met een grandioos idee. ‘Geef geld aan je favoriete zaakje om de hoek, zodat zij wat lekkers kunnen maken voor mensen die het in deze tijd echt nodig hebben.’ Binnen tien dagen waren er twaalf creatievelingen achter twaalf schermen verzameld, die samen zorgden voor het werven van 2.000 euro aan donaties, ofwel tweehonderd bezorgde maaltijden. Gestart in Amsterdam, maar inmiddels ook actief in Utrecht en Rotterdam. Zo zijn er al meer dan 1.000 helden blij gemaakt met een heerlijke voedzame maaltijd.

Bar Botanique; de groene oase in de Eerste van Swindenstraat in het altijd levendige Dapperbuurt. Kom na een bezoekje aan de Dappermarkt of Oosterpark langs voor een culinaire expeditie in Café Tropique.