Home Overzicht Vier broeierige films op dak Volkshotel

Vier broeierige films op dak Volkshotel

0

Op de zevende etage vertoont het Volkshotel samen met  LAB111 vier broeierige films vanuit alle windrichtingen met een divers palet aan zwoele verhalen. De eerste van de vier films is Call Me By Your Name (2018) die op zondag 6 september op het rooftop wordt gepresenteerd. Om er voor te zorgen dat alle bezoekers comfortabel, veilig en op genoeg afstand van elkaar zijn heeft Canvas de nodige maatregelen getroffen.

Foto’s Tom van Huisstede

Cult cinema LAB111 staat bekend om haar eigenwijze programmering, bestaande uit bijzondere classics en frisse perspectieven die tot die tot de verbeelding spreken, aanzetten tot nadenken en inspireren. Zij hebben voor Canvas een vierdelig programma samengesteld dat van 6 tot en met 9 september wordt vertoond. Rooftop Cinema op hoog niveau.

Call Me By Your Name (2018)
Krachtig sensueel en lofwaardig verhaal over de overheersende eerste echte liefde, gebaseerd op de veelgeprezen roman van André Aciman en geregisseerd door Luca Guadagnino. Ontving in 2018 een Oscar voor beste bewerkte scenario. Speciaal voor deze film serveert chef kok Henk-Jan ravioli met spinazie en ricotta in het restaurant. Te zien en te proeven op 6 september.

Do The Right Thing (1989)
Op maandag 7 september wordt Do The Right Thing vertoond, een van Spike Lee’s meest explosieve films. Inwoners van Bedford-Stuyvesant in Brooklyn worden gevolgd die – deels door acties van onverdraagzaamheid, deels door de verstikkende hitte – hun kookpunt bereiken. Do The Right Thing wordt geserveerd met burgers en friet voorafgaande in Canvas.

Lucía Y El Sexo (2001)
Dinsdag 8 september staat in het teken van Lucía Y El Sexo. Een zowel visueel verbluffende als avontuurlijke kijk op passie, ongrijpbare relaties en diepe banden tussen mensen die dachten dat ze vreemden van elkaar waren. Met Lucía Y El Sexo vertelt Julio Medem een aangrijpend liefdesverhaal dat verblindt met haar labyrintische plot en erotische passie. Een inleidende portie gebakken schol maakt de avond compleet.

Dirty Dancing (1987)
De laatste film die vertoond zal worden is de absolute klassiekers Dirty Dancing, geregisseerd door Emile Ardolino. Kijk mee in het leven van “Baby” Houseman, die leert over de liefde, opgroeien en hoe je The Dirty Boogie dans tijdens een hete, hete, hete zomer. Voor de complete Dirty Dancing ervaring kan er een – vegan – burger met friet worden gegeten in Canvas voordat de film begint.

Start steeds om 20.30 uur | Tickets