Home Overzicht Vier maanden de cel in voor diefstal van twee Rolexhorloges van de...

Vier maanden de cel in voor diefstal van twee Rolexhorloges van de politie

0

Een 36-jarige man is deze week veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf omdat hij in oktober 2020 in hotel Arena in de Oosterparkbuurt hij twee dure Rolexhorloges had gestolen. Die horloges waren echter van de politie. Een informant was ingezet om een bende op te kunnen pakken.

In september 2020 informeerden de Zwitserse autoriteiten de Nederlandse politie dat er twee verdachte personen interesse hadden getoond in dure horloges die ze contant wilden betalen. De politie is naar aanleiding van deze informatie een onderzoek gestart. Vervolgens heeft de politie besloten een informant in te zetten en twee horloges van het merk Rolex te koop aan te bieden.

Daarna werd een afspraak gemaakt in het hotel. Na een gesprek vroeg de dief of hij de horloges op het toilet mocht bekijken. Dat mocht van de informant. De dief rende daarna met de tas met horloges, die 34.800 euro en 37.400 euro waard waren, weg. Even later werd hij buiten opgepakt door de politie.

Kort na deze aanhouding zijn meerdere medeverdachten aangehouden, waaronder drie personen die zich in een BMW in de buurt van Hotel Arena ophielden. Bij zijn insluiting droeg verdachte een horloge van het merk Rolex. Na taxatie bleek de veilingwaarde hiervan € 4.250,00 te zijn. Dit horloge bleek niet van diefstal afkomstig.

‘Hoewel verdachte in dit geval direct is aangehouden en daardoor de horloges weer terug zijn bij de eigenaar, is de financiële en maatschappelijk schade van dergelijke professioneel georganiseerde feiten groot’, aldus de rechtbank in het vonnis. ‘Dit soort criminaliteit heeft een ontwrichtende werking op de samenleving en de handelwijze van verdachte getuigt van een totaal gebrek aan respect voor de zeer waardevolle eigendommen van anderen.’

Omdat de rechtszaak te lang op zich heeft laten wachten, wordt er vier maanden celstraf opgelegd in plaats van vijf maanden. Ook wordt het voorarrest van de straf afgetrokken.