Home Overzicht Vier organisaties in Dapperbuurt nu in eigen pand: het Dapperhuis

Vier organisaties in Dapperbuurt nu in eigen pand: het Dapperhuis

0

Donderdag is het Dapperhuis geopend. met een ‘sleuteloverdracht’ door stadsdeelvoorzitter Maarten Poorter overhandigde de sleutel aan de vier organisaties die er aan de slag gaan met hun eigen programmering. De buurtkamer belooft een fijn, gezellig, centraal punt worden waar de hele buurt welkom is om activiteiten te organiseren. Andere organisaties zullen snel volgen om er ook activiteiten op touw te zetten.

De vier organisaties die in het Dapperhuis actief worden zijn Native Oost, Stichting Prachtvouw, TEAM ED en Roads. Waar mogelijk zullen ze hun krachten bundelen. Het programma van Stichting prachtvrouw richt zich op vrouwen met een migratieachtergrond. De programmering van Native Oost richt zich op activiteiten voor jongeren met als doel om hun te stimuleren om aan hun toekomst te werken. TEAM ED biedt een luisterend oor voor buurtgenoten die behoefte hebben aan sociaal contact. Tot slot Roads, zij helpen mensen met een afstand tot arbeidsmarkt om weer aan de slag te gaan.

‘Het is nu dan zover, de vier organisaties hebben een eigen pand gekregen vanuit waar ze veel gaan betekenen voor de Dapperbuurt’, stelt Maarten Poorter vast. ‘Hiermee vervullen we een langgekoesterde wens. Alle vier de organisaties geven op eigen manier een impuls aan de buurt. Daarom zijn we ook zo blij dat ze vanaf nu een officiële locatie hebben. De krachten zijn gebundeld in het pand en we hebben veel vertrouwen in de unieke samenwerking tussen deze partijen. Hopelijk voelen bewoners en andere organisaties zich ook snel verbonden met het Dapperhuis.’

Op dit moment is het Dapperhuis nog niet dagelijks open. De partijen zullen eerst aan de slag gaan met hun programma en onderling afspraken maken. In de startfase begeleidt welzijnsorganisatie Dynamo ze. Ook wordt het pand nog verbouwd en aangekleed. Na de verbouwing komt er een officieel openingsmoment voor de buurt.

Het Dapperhuis, Eerste van Swindenstraat 511, is in ieder geval open elke dinsdag tussen 11.00 en 13.00 uur en elke woensdag tussen 16.00 en 18.00 uur. Je kunt er dan terecht voor vragen, ideeën en meer informatie over het Dapperhuis. Na de verbouwing is het Dapperhuis dagelijks open voor activiteiten.

Check dynamo-amsterdam.nl