Home Oostelijke Eilanden Vierentwintig nieuwe huurwoningen op hoek hoek Rapenburg

Vierentwintig nieuwe huurwoningen op hoek hoek Rapenburg

0

Op Rapenburg komt een nieuw pand aan de Nieuwe Foeliestraat. Op de vier etages daarboven komen vierentwintig nieuwe huurwoningen. Het gebouw komt ter hoogte van de hoek met de Rapenburg en de Foeliedwarsstraat. Supermarkt Spar zal zich vestigen op de begane grond, zodat buurtbewoners hier hun dagelijkse boodschappen kunnen doen.

Om het oorspronkelijke straatbeeld en historisch profiel van Rapenburg op deze plek te herstellen, komt de voorgevel iets verder naar voren, ongeveer gelijk aan de naastgelegen brandweerkazerne. Het gebouw vormt zo een vernieuwd kopstuk van de blokken aan de Rapenburg en Foeliedwarsstraat. Daarbij is het ontworpen als geluidswal tegen de verkeersdrukte van de IJ-tunnel.

Ook Rapenburg 91 maakt deel uit van de plannen. Dit pand wordt volledig gerenoveerd en de oorspronkelijke gevel wordt hersteld. Hier komen vier woningen.

In december 2023 is begonnen aan de sloop van de oude supermarkt. Tijdens de werkzaamheden zijn er archeologische vondsten gedaan. De gemeente heeft zorgvuldig onderzoek op de bouwplaats verricht en er werden een aantal bijzondere vloertegels uit de 17e eeuw veiliggesteld. Nu dit onderzoek is afgerond kunnen we verder met de bouw.

De oplevering van het project staat gepland voor het vierde kwartaal van 2025.