Home Overzicht Vincent Bijlo opent Freedom Fighters Festival

Vincent Bijlo opent Freedom Fighters Festival

0
Foto Jurjen Alkema

Het Freedom Fighters Festival gaat door. Dat hebben de organisatoren besloten. Dit kleinschalige buurtfestival wordt gehouden in de Meevaart. Mocht het festival uitgesteld worden in verband met corona, dan gaat de prijsuitreiking virtueel door. Cabaretier Vincent Bijlo doet op 6 juni de aftrap.

Het cultureel festival voor Amsterdammers en hun familie/vrienden met en zonder handicap heeft als doel het elkaar leren kennen en waarderen via culturele activiteiten. Zo zijn er songteksten workshops, verhalen- en gedichtenworkshops met bekende dichters en verhalenvertellers.

Freedom Fighters Festival zal worden geopend door de cabaretier Vincent Bijlo. Tevens is er vrijdagmiddag 26 juni een debat met politici en onderwijsmensen over de resultaten van de inclusie-agenda, opgezet om het VN verdrag voor mensen met een handicap te implementeren.

Thema is het overwinnen van obstakels om vrij te kunnen zijn

Onderdeel van het festival is een Poëzie, Song- of Rapteksten wedstrijd voor jongeren en scholieren van 6 tot 18 jaar. Er worden tien prijzen van 10 euro uitgereikt, twee van 25 euro en een van 50 euro voor het mooiste gedicht, songtekst of raptekst. De teksten mogen in het Nederlands of een andere taal zijn geschreven. Niet-Nederlandse teksten moeten wel eerder worden ingeleverd om ze te kunnen vertalen, of ze moeten met vertaling worden aangeleverd, behalve als ze in het Engels zijn.

De tekst lever je aan via mail of op papier, maar een filmpje van je presentatie van je rap of song of gedicht is ook goed. Tot 14 juni kunnen de kinderen en jongeren hun pennenvruchten over ‘Het Beperkte Leven in Coronatijd’ inleveren bij Boniplein 124 1094 SG Amsterdam of [email protected] (ook voor meer informatie).

Indische Buurt Inclusief organiseert samen met Stichting Inclusief Onderwijs en Cultopia het festival van 26 tot 28 juni.