Home Overzicht Volkshotel twee weken lang in teken van Queer en Pride

Volkshotel twee weken lang in teken van Queer en Pride

0

Van Gender Fluid Fashion Fair tot Rooftop Cinema; films kijken op 30 meter hoogte. Volkshotel heeft dit jaar vanaf 24 juli een twee weken lang programma geprogrammeerd voor Queer & Pride Amsterdam. Naast alle programmaonderdelen is er ook een hoop kunst die speciaal gemaakt wordt voor deze weken.

Zo maken Anouk Hoogland en Toër speciaal een progressieve Pride vlag voor Volkshotel, hebben Iris van Wees en Gerywelt een expositie in de Werkplaats en is er een expositie over Queer Dualiteit op de 7e en 8ste etage van het hotel door Sarah de Koning en Romy Zwart.

Barnaby Savage zal twee weken lang werken aan ‘Cruise Verhalen’, een auditieve en visuele kaart van Amsterdam die de voormalige gay cruiseplekken die de stad had belicht en verhalen deelt die ze herbergen. Een selectie van verhalen wordt tijdens de residency aan de kaart toegevoegd en bezoekers krijgen de kans om te leren hoe de openbare ruimte op onverwachte manieren wordt gebruikt. Van korte seksuele ontmoetingen tot levenslange vriendschappen.

LezLinkUp en het Women’s Collective hebben dit jaar de handen ineengeslagen voor Queer & Pride Amsterdam. Zij presenteren Queer Collective: een zorgvuldig samengesteld kaartspel met conversaties, door queers voor queers. Voor iedereen die op zoek is naar een band met de community, nodigen ze je uit voor een veilige ruimte gewijd aan healing, zelfbewustzijn, groei en verbindingen.

Tijdens de speciale Pride editie van Rooftop Cinema (van 31 juli tot en met 6 augustus) wordt het filmprogramma samengesteld door Kriterion. Sinds de oprichting van het theater in de jaren 40, door voormalige verzetsstrijders, voorziet Kriterion de stad van een vooruitstrevend filmprogramma. Voor deze gelegenheid selecteerden ze een zeer eclectische selectie van queer films.

Samen met Goldie Pawn presenteren het Volkshotel een genderfluïde modemarkt. Een verfrissende verscheidenheid aan Goldie’s favoriete (jonge) lokale ontwerpers en winkels zal vertegenwoordigd zijn. Ze tonen en verkopen hun handgemaakte stukken en zorgvuldig geselecteerde vintage. Allemaal unieke, genderfluïde en betaalbare items.

Het complete overzicht