Home Eten&Drinken Voor goeie Glühwein hoef je Oost niet uit

Voor goeie Glühwein hoef je Oost niet uit

0

Buiten wordt het kouder, wintersport zit er misschien niet in… Je krijgt zin in een glas glühwein. Ook Het Parool kwam tot die conclusie en testte op twintig locaties dat winterse drankje. En wat blijkt, in Oost word je verrast met de lekkerste. Bij De Kas en dat is nog de goedkoopste ook. Gewaardeerd met vijf sterren.

Voor maar drie euro schenkt restaurant in Park Frankendael De Kas je een heerlijke vijfsterrenglühwein. Een beker zuivere ‘wintervreugde’ noemt proever Kees van Unen het. Hij spreekt van een beoordeling op smaak én op drinkomgeving. Glühwein moet een totaalervaring zijn.

Ook twee andere locaties in Oost doen het goed. Alle twee in de Plantagebuurt, namelijk de Hortus en Café Koosje. De botanische tuin is vast en zeker tevreden met zijn vier sterren. De drinkomgeving speelt daar ongetwijfeld een grote rol. Voor 3,50 euro heb je er een smakelijke winterdrank. Café Koosje tegenover Artis komt goed weg met drie sterren. Daar is de prijs is er echter de hoogste van de drie locaties, voor 5,50 euro zonder opsmuk.