Home Oud Oost Voorlopig ontwerp voor plein rond Slavernijmonument klaar

Voorlopig ontwerp voor plein rond Slavernijmonument klaar

0

Het Slavernijmonument in het Oosterpark monument is volgend jaar beter bereikbaar, toegankelijk en zichtbaar. Het moet een plek worden waar iedereen zich welkom voelt en waar op een waardige manier herdacht kan worden. Het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de omgeving van het monument is klaar. De plannen kun je bekijken.

Het stadsdeel laat je op maandag 3 juni en woensdag 5 juni het voorlopig ontwerp zien van de vernieuwde omgeving van het Nationaal Monument Slavernijverleden. Over de tekeningen van het voorlopig ontwerp kun je vragen stellen en reageren op het ontwerp. De reacties gebruikt het stadsdeel bij het maken van het definitief ontwerp.

De plannen kun je op maandag 3 juni tussen 19.00 uur en 20.30 uur bekijken bij het Nationaal Monument Slavernijverleden in Oosterpark. Ook kun je op woensdag 5 juni tussen 16.00 uur en 18.00 uur terecht in de kantine van het stadsdeelkantoor bij het Oranje-Vrijstaatplein.

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Oost bepaalt waarschijnlijk in juli hoe het uiteindelijke ontwerp eruit komt te zien. In de tweede helft van dit jaar start de technische voorbereiding, het opstellen van het contract en de aanbesteding. Begin 2025 kan de aannemer dan starten met de werkzaamheden, zodat voor de Nationale Herdenking op 1 juli 2025 alles klaar is.