Home Overzicht Vosje wijst de weg voor veilige kinderroutes bij groot onderhoud Middenmeer-Noord

Vosje wijst de weg voor veilige kinderroutes bij groot onderhoud Middenmeer-Noord

0

Hier en daar in Middenmeer-Noord hanger er borden waarop een afbeelding van een vosje met een groene pijl. Wat betekent dat nou, is een veelgestelde vraag onder bewoners van dit deel van de Watergraafsmeer waar nu veel groot onderhoud aan de openbare weg plaatsvindt. Sjors Ebeling, omgevingsmanager bij de renovatie van Middenmeer-Noord weet het antwoord: veilige kinderroutes.

Sjors Ebeling: ‘De vosjes op de borden geven veilige routes naar de scholen aan. Al eerder wilden we met een nieuwsbrief aan de ouders uitleggen wat de borden betekenen. Helaas werd de nieuwsbrief vertraagd. We zorgen ervoor dat deze bij het begin van het nieuwe schooljaar beschikbaar is.’

In veel delen van Middenmeer-Noord wordt de straat opengebroken voor het vervangen van de ondergrondse  leidingen en het aanleggen van nieuwe bestrating en groen. Voor schoolgaande kinderen kunnen de werkzaamheden gevaarlijke situaties opleveren. Een voorbeeld daarvan is de Linnaeuskade. Die is voor een deel al voorzien van nieuw asfalt en belijning. Na de bouwvak wordt het werk in de rijbaan afgerond. Dan kunnen fietsers weer gebruikmaken van de straat waar fietsers voorrang hebben. Het tijdelijk fietspad verdwijnt dan weer en start de noodzakelijke dijkversterking langs de Ringvaart.