Home Overzicht Vrije Vloer: een Meemaakpodium

Vrije Vloer: een Meemaakpodium

0

Een Meemaakpodium is eindeloos gevarieerd, grensoverschrijdend en in geen hokje te vangen. Tijdens het eerste Vrije Vloer Festival in Plein Theater presenteren vier makers die internationale ervaring hebben met het maken van podiumkunsten met non-professionals, het eindresultaat van een half jaar werken.

Iedere maker beschikt over andere vak technieken en werkervaringen. Zij kunnen vanuit maatschappelijke of persoonlijke thema’s mensen laten excelleren op een podium. Ze weten zelf hoe het is om buitenstaander te zijn, een minderheid te vertegenwoordigen en wat het kost om authentiek te blijven opereren. In workshops/ trajecten hebben ze gewerkt met ‘gewone mensen’ die bijzonder zijn in hun drang kunst te willen maken. Deze groep noemen wij de ‘Meemakers’.

De Meemakers zijn geen beroepsmatige kunstenaars maar durven wel hartstochtelijk voor het voetlicht te staan. De interactie tussen makers en Meemakers is mooi en kwetsbaar omdat het persoonlijke en artistieke aspecten op een natuurlijke manier in elkaar doet overvloeien.

In de visie van het Plein Theater is goede kunst niet afhankelijk van de beroepsmatige status van de maker. In dat opzicht is er geen onderscheid tussen de makers en de Meemakers. Tijdens het festival lopen de Meemakers dan ook organisch tussen de professionele muzikanten van de Nieuwe Noten Amsterdam (programmeurs Fie Schouten en Aspasia Nasopoulou) en de dans-profs van Shailesh Bahoran en Vincent Verburg. Onderdeel van het festival zijn TALKS, gesprekken met publiek, makers en Meemakers geleid door Mireille Bruin van het online tv programma 5MMM.

De makers zijn Edit Kaldor (theater), Gita Hacham (schrijven), Vincent Verburg (dans) en Dayna Martinez Morales (Artist in Residence). Ook doen Waai (Soil Muziektheater), Hardcover L. en Human Encounters mee. En is er de opening van de expositie Sexual Identity.

Check www.plein-theater.nl