Home Overzicht Waar is dit…

Waar is dit…

0

Oost kent heel veel verborgen plekjes. Je loopt er zo voorbij en vraagt je niet af ‘Wat is dit?’ Toch wil je het wel weten.

Klik en je weet het!

Het poortje, of eigenlijk twee poortjes

Aan de Linnaeusparkweg heeft een Rooms-katholieke hulpkerk gestaan. Op die plek is er nu een poort onder de woningen. Inmiddels is heeft deze poort de rol van een handige openbare fietsenstalling op zich genomen. De fietsen staan er droog en zijn ‘van de straat’.

Ga je onder die poort door en ga je linksaf dan kom je op een smal pad achter de woningen, dat leidt naar het Linnaeushof. Voor veel mensen uit de buurt heel handig, maar ’s avonds voel je je er minder op je gemak. Bij het ‘hof’ aangekomen is er opnieuw een poortje. Van daaruit heb je meteen een prachtig zicht op de monumentale kerk van de Martelaren van Gorcum, die tegenwoordig de Hofkerk wordt genoemd.

Maar er is nog een verrassing. Loop je vanuit de Linnaeusparkweg vanuit de poort niet linksaf maar ga je rechtdoor, dan kom je bij een klein houten trappetje. Neem de enkele treden naar beneden dan kom je in de pittoreske Linnaeusdwarsstraat. Het is een klein straatje met lage huizen dat vroeger de Hipsekrips werd genoemd. Het komt uit op de Middenweg.

Foto’s Dennis Sewberath

Ken je ook een onbekend plekje in Oost? Laat het weten