Home Overzicht Waar is dit…

Waar is dit…

0

Oost kent heel veel verborgen plekjes. Je loopt er zo voorbij en vraagt je niet af ‘Wat is dit?’ Toch wil je het wel weten.

Klik en je weet het!

Noch Einmal

Om deze voet loop je niet zomaar heen. Het hele kunstwerk, een zes meter hoog been, zie je al van verre. Het staat sinds half 2018 op de Polderweg, vlak bij brouwerij Poesiat en Kater en voor een mooi woongebouw van Ymere. Het is een creatie van Henk Visch, die al meer van deze benen heeft gemaakt. Het kreeg de titel Noch Einmal mee.

‘Het been is een werk, dat mij tijdens mijn leven begeleidt, ik maak er steeds weer één als ik een exemplaar verkoop. Het symboliseert mijn leven, het herinnert mij eraan dat ik leef: het been is een stap, het is mijn stap, eigenlijk de stap van iedereen. Een stap en nog één en nog één… Het verbeeldt het leven dat doorgaat, wat er ook gebeurt. De titel ‘Noch Einmal’ doet mij eraan herinneren, mocht ik het ooit vergeten, nog een afgietsel te laten maken. De oplage is onbeperkt, maar het wordt na mijn dood niet meer gemaakt’, schreef Visch in Het Geheugen van Oost.

Ken je ook een onbekend plekje in Oost? Laat het weten