Home Overzicht Waarsschuwingsschoten in de Sarphatistraat

Waarsschuwingsschoten in de Sarphatistraat

0

Een mogelijke overval op een winkel voor designerkleding in de Utrechtsestraat eindigde net aan de andere kant van de Amstel in Centrum-Oost. Twee mannen die op een scooter wegvluchtten stuitten op surveillerende agenten, die tijdens de achtervolging ter hoogte van het Amstelhotel waarsschuwingsschoten losten.

R

ond 12.15 uur kreeg de politie de melding dat twee mannen onder bedreiging van een wapen de winkel hadden overvallen. De twee gingen er daarna vandoor op een scooter. Vrijwel direct daarna zagen agenten dat twee mannen die aan het signalement van de overvallers voldeden op een scooter in de omgeving van de winkel wegreden. Ze zetten de achtervolging in en de bestuurder van de scooter reageerde niet op stoptekens.

Op een gegeven moment loste de politie waarschuwingsschoten, maar dat weerhield de verdachten er niet van om bij de brug De Hogesluis in het koude water te springen. Daar stopte de vlucht vervolgens echter wel: agenten haalden de mannen uit het water en hielden ze aan. De verdachten raakten niet gewond bij hun aanhouding, maar zijn in verband met onderkoelingsverschijnselen ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. De politie onderzoekt nog wat er buit is gemaakt bij de overval.