Home Uit In Oost Wallenfestival, een hernieuwde kennismaking met de oude binnenstad

Wallenfestival, een hernieuwde kennismaking met de oude binnenstad

0

Van een harpconcert bij Casa Rosso tot bezoek aan een bewoner en de dijk in zijn huis, van Live Muziek bij ‘Skek tot proeverij bij lokale ondernemers. Op 22 en 23 juni nodigen ondernemers, bewoners en culturele en maatschappelijke instellingen je uit om kennis te maken met de rijke diversiteit van de oude binnenstad. Op meer dan zeventig locaties kun je gratis activiteiten bezoeken tijdens het Wallenfestival.

Bij veel Amsterdammers leeft het beeld dat de oude binnenstad een monocultuur zou zijn met louter plat commercieel vermaak voor toeristen. Maar de buurt is echter rijk aan cultuur, unieke ondernemingen, eigenzinnige bewoners en sociale activiteiten. Een samenwerkingsverband van ondernemers (verenigd in zes BIZ-zen), culturele en maatschappelijke instellingen, cultuurmakers en bewoners wil het beeld van de binnenstad bijstellen door de organisatie van het Wallen Festival waarin alle ingrediënten van de buurt naar voren komen.

Bij de invulling van het programma is bijzondere aandacht besteed aan kruisbestuiving. Samenwerking in onverwachte combinaties heeft activiteiten opgeleverd zoals een cellist & saxofonist bij DeMask, een latex shop op de Zeedijk of het duurzaam laten groeien van kleuren van stoffenwinkel Capsicum en De Waag Future Lab.

Het Wallen Festival vindt plaats op zaterdag 22 en zondag 23 juni. De meeste locaties kun je  tussen 12.00 en 17.00 uur bezoeken. Ook zijn er specifieke programmaonderdelen met een afwijkende tijd. Meer informatie via social media @wallenfestival of haal het programmaboekje bij de marktkraam op de Nieuwmarkt en deelnemende locaties gedurende het festival.