Home Overzicht Wandelen in coronatijd: verken je eigen Oost

Wandelen in coronatijd: verken je eigen Oost

0

Een frisse neus halen en gezond een stukje lopen. Een lekkere wandeling is ideaal om alle coronabeperkingen even opzij te zetten. Hans Farjon en Bert Stok hebben audiotours gemaakt waarbij je met je smartphone een interessante route loopt. Twee van die routes gaan door Oost. Zo kun je op een avontuurlijke manier je eigen buurt verkennen.

Maak een audiotour in coronatijd

De website ‘Avontuurlijk wandelen’ bevat wandelartikelen van Hans Farjon en Bert Stok die sinds 1997 zijn verschenen in verschillende tijdschriften en kranten. Naast wandelroutes door veel landen en met nog veel meer thema’s vind je op de website ‘Ongezien Amsterdam’. Daarin vind je twee audiotours die zijn gericht op Oost Amsterdam. Met de wandeling ‘Street Art Amsterdam-Oost’ wandel je langs allerlei vormen van straatkunst in de Transvaal- en Indische Buurt, van de Wibautstraat tot aan de Amsterdamsebrug bij Flevopark.

Het is een tocht langs muurschilderingen en eindigt bij de Amsterdamsebrug is een plek waar graffitiartiesten hun gang mogen gaan. Een fantastisch openluchtmuseum. De wandeling is 7 kilometer lang en voert van het metrostation Wibautstraat naar het eindpunt van de tramlijnen 3 en 14 bij het Flevopark.

Met de andere audiotour ‘Herrezen Beelden Havens Oost’ wandel je door het Oostelijk Havengebied. Waar water en opvallende architectuur worden afgewisseld met woonschepen en oude loodsen. Het is een wandeltocht langs bijzondere bruggen, beeldende kunst, het kleinste museum van Nederland, drijvende tuinen, het Lloyd Hotel en veel meer. Je wandelt 9 kilometer van Pakhuis de Zwijger aan de Piet Heinkade naar Club Panama aan de Oostelijke Handelskade.

Alleen al een bezoekje aan de website van Hans Farjon en Bert Stok is de moeite waard. Maar als je vervolgens de wandeling maakt, is het helemaal goed. De audiotour kun je downloaden op je smartphone met een QR-code. Naast de twee wandelingen door Oost Amsterdam zijn er nog zeven audiotours door andere delen van de stad. Het zijn duidelijke routes met veel informatie.

Check Avontuurlijk Wandelen