Home Groen Wandeling langs 349 bomen op tuinpark Nieuwe Levenskracht

Wandeling langs 349 bomen op tuinpark Nieuwe Levenskracht

0
Foto Goos Eilander

Op tuinpark Nieuwe Levenskracht staan mooie, bijzondere en ecologisch belangrijke bomen. In totaal zijn 349 bomen vanwege hun omvang, soort, schoonheid en ecologische waarde op een lijst geplaatst. Hiervan zijn 56 bomen als monumentaal beoordeeld, die extra worden gekoesterd. Het tuinpark organiseert op 4 mei een wandeling voor tuinders, buurtbewoners en andere geïnteresseerden. 

In het tuinpark is een grote variatie aan bomen te zien, er zijn meer dan honderd verschillende soorten. Bomen hebben waak een belangrijke rol voor andere organismen zoals insecten, kevers, vlinders en vogels. Tijdens de wandeling zal Simon Buisman hier meer over vertellen, waarbij hij uitgebreider ingaat op een vijftal soorten waardevolle bomen. Tanne de Goei heeft een studie gemaakt van een aantal ecologisch belangrijke bomen en struiken en zal het leven en relaties een stuk of vijf hiervan nader toelichten.

De bomenwandeling maakt deel uit van een serie activiteiten over biodiversiteit, flora en fauna op Nieuwe Levenskracht. Op 1 juni is er een Paddenpoeldag voor kinderen: wat leeft er in en om de Paddenpoel. Op 6 juli vertelt vlinderdeskundige Nicky Castricum welke vlinders je kunt tegenkomen, en hoe je vlinders naar je tuin kunt lokken.

Kom op 4 mei om 13.30 uur naar de kantine van tuinpark Nieuwe Levenskracht, waar je van een kopje koffie of thee kunt genieten. Om 14.00 uur vertrekken we voor een wandeling van ongeveer anderhalf uur over het park. Deelname aan de bomenwandeling is gratis. We stellen het wel op prijs als je je vooraf aanmeldt bij Jaap van der Veen [email protected]. Het adres is Voorlandpad 21.