Home Overzicht Wap Shoo Wap, een apart platenlabel uit Oost

Wap Shoo Wap, een apart platenlabel uit Oost

0

Amsterdam heeft er een nieuw platenlabel bij: Wap Shoo Wap Records, gespecialiseerd in singles gevuld met pure punk en rock ’n roll. Hun hoofdkwartier is gevestigd op de Ruyschstraat in Oost. Hun ambitie is om de wereld te veroveren met nieuwe bandjes.

Voor de corona pandemie losbarstte, hadden Francisco en Gilian Profundo P. een boekingskantoor voor punk en rock ’n roll groepen. Ze organiseerden optredens van Nederlandse bands over de hele wereld en haalden Amerikaanse acts naar Nederland. Hiernaast organiseerden ze regelmatig avonden in clubs als het Skatecafé of Pacific Parc. Dat allemaal onder de naar Wap Shoo Wap. Gillian is naast DJ ook lid van de surfpunkband Phantom Four. Hiermee speelde hij in maart 2020 nog op een groot festival in Mexico. Terug gekomen in Nederland bleek hier alles op slot. Twee jaar lang was er nauwelijks meer iets te organiseren.

Ivy Green- Wap Shoo Wap

Voor de corona pandemie losbarstte hadden Francisco en Gilian Profundo P. een boekingskantoor voor punk en rock ’n roll groepen. Ze organiseerden optredens van Nederlandse bands over de hele wereld en haalden Amerikaanse acts naar Nederland. Hiernaast organiseerden ze regelmatig avonden in clubs als het Skatecafé of Pacific Parc. Dat allemaal onder de naar Wap Shoo Wap. Gillian is naast DJ ook lid van de surfpunkband Phantom Four. Hiermee speelde hij in maart 2020 nog op een groot festival in Mexico. Terug gekomen in Nederland bleek hier alles op slot. Twee jaar lang was er nauwelijks meer iets te organiseren.

Gilian:’In de lockdownperiode ontstond het idee om een platenlabel te beginnen. Ik speelde vroeger in punkbandjes als The Works en The Anomalys. Wij werden vaak geholpen door kleine punklabels die iets van ons uit wilden brengen. Ik merkte dat we nu iets terug konden doen. Ik had wat centjes gespaard en dacht laten we een single maken met Doctor Velvet, een jonge Amsterdamse rock ’n roll band waar ik erg onder de indruk van was.’

Doctor Velvet – Put the hurt on me (live at Markt Centraal)

Intussen kregen Gilian en Francisco contact met Reverend Mack, die ze nog kenden als DJ en programmeur bij de Q-Factory. Hij stelde voor om als eerste single het nummer ‘Wap Shoo Wap (I’m Sure We’re Gonna Make It)’ van Ivy Green uit te gaan brengen. Naar deze vaderlandse punkklassieker uit 1978 is het label tenslotte genoemd. De voormalige Ivy Green-bandleden gaven toestemming en zo werd dit de eerste single van het nieuwe label. Omdat in deze coronatijden het persen van platen niet meer zo makkelijk gaat, duurde het erg lang aleer hij klaar was. Intussen rolden ook de volgende twee singles uit de perserij, van Doctor Velvet, de band waar het allemaal mee begon en van FuckFuckFuck. Laatstgenoemde is een nieuwe en jonge Amsterdamse punkband die nog nauwelijks buiten de hoofdstad gespeeld heeft. Ze houden wel van een lolletje, wat goed te zien is in de video die bij hun single hoort. Doctor Velvet is een groep van nettwintigers waarvan een aantal leden nog op het Conservatorium naast het Centraal Station zitten.

FuckFuckFuck- Anal

Zo heeft Wap Shoo Wap Records in één keer drie singles uit, die op 4 maart in Markt Centraal werden gepresenteerd. Alle singles lopen goed en zijn inmiddels verstuurd naar landen als Canada, Amerika, Spanje, Engeland en Zwitserland. De bandjes staan hierdoor in de belangstelling en voor beide zijn al aanbiedingen voor concerten en festivals in het buitenland. Op deze manier werkt het label aan zijn bekendheid wat goed is voor de toekomst.

Intussen is het op het kantoor in de Ruyschstraat een drukte van belang. Al die singles moeten opgestuurd worden. Later dit jaar mogen we een single verwachten van The Covids, een Amsterdamse punkband met een Marokkaans-Nederlandse zanger. Hiernaast hebben ze hun oog laten vallen op een vergeten punkklassieker uit Engeland: de enige single van de band The Nips (1980), met Shane MacGowan als zanger (later The Pogues).

Wap Shoo Wap records verzorgt iedere maand een programma bij Radio Oedipus, dat wordt live opgenomen in Badhuis Oedipus op het Javaplein.

Check Wap Shoo Wap Records