Home Dwars nieuws Warm afscheid van Barbaraschool

Warm afscheid van Barbaraschool

0
De kinderen zijn verdwenen

Maandag 17 juli begon een feestweek waarin uitbundig gevierd werd waar eigenlijk iedereen ook triest over is: de onvermijdelijke sluiting van de Barbaraschool. De kinderen, ouders en staf hebben in de laatste schoolweek het afscheid van hun school op intensieve wijze gevierd en beleefd.

Ellen Ros

Alle kinderen met begeleiders vertrokken in twee bussen naar de Efteling. Dinsdag was de dag van de eindmusical met als thema: de sluiting van een school. Daarna knalde op donderdagmiddag het eindfeest over het Eikenplein met optredens, opblaaskussens, een ijscoman en een buitenpicknick met gerechten uit alle windstreken. Vrijdag om twaalf uur werd de school officieel gesloten: twee teamleden draaiden de sleutel in het slot en knuffelden elkaar en de kinderen, met de nodige tranen.

Bijzonder slot

Ook al was de school eigenlijk al dicht, er volgde toch nog een bijzonder slot. Van vrijdag op zaterdag mochten zo’n 80 ouders en kinderen op bijzondere manier afscheid nemen: slapen in de school! Samen kijken naar een mooie film en dwalen door een heus spookhuis, ingericht op zolder. De volgende ochtend werd er ontbeten aan een lange tafel op het plein, met een slotwoord van Joris van Wijk, ouder en bestuurslid van de Vrienden van de Barbaraschool: ‘Ga voor je droom, vecht ervoor en als het niet lukt… je leert er altijd van!’

Een lege school

In de eerste vakantieweek konden ouders en kinderen nog wat kleine spulletjes uitzoeken, maar daarna kwamen de grote verhuiswagens. De school is nu helemaal leeg. En wat is de toekomst? De verkoop start binnenkort. ‘De Vrienden van de Barbaraschool’ hebben een petitie opgesteld om zich hard te maken voor een maatschappelijke functie van het gebouw voor de buurt. Met 2000 handtekeningen gaan ze inspraak opstarten. De petitie kan via onderstaande link nog getekend worden!

Meer info