Home IJburg Zware explosie bij een woning op IJburg

Zware explosie bij een woning op IJburg

0

Woensdag even voor zeven schrikken bewoners van de Galjootstraat op IJburg wakker van een zware explosie. De bewoners zijn thuis, maar niemand raakte gewond. De recherche is op zoek naar getuigen.

Agenten gaan na melding door buurtbewoners direct naar de woning en treffen een ravage aan. Een raam van de woning is kapot, de voordeur ontploft en geparkeerde auto’s zijn flink beschadigd De bewoners zijn op het moment van de explosie thuis en raken gelukkig niet gewond en weten zichzelf in veiligheid te brengen.

In afwachting van de komst van de Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) wordt de omgeving van de woning ontruimd en afgezet. Uit onderzoek blijkt dat kort daarvoor een explosief bij de voordeur is achtergelaten en tot ontploffing is gebracht.Daarna vindt verder onderzoek plaats in en om de woning. De kracht van het explosief is zo groot dat instortingsgevaar van de woning dreigt. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

Volgens getuigen zou een verdachte zijn weggerend naar een gereedstaande donkerkleurige scooter op de Hooivletstraat. Hij springt daar op en vlucht richting de Barkentijnkade waarna ieder spoor ontbreekt. De verdachte is gezet/gespierd postuur, droeg een zwarte jas met capuchon, een zwarte broek en een rugtas van het merk North Face.

De politie komt graag in contact met getuigen van deze zware explosie. Beschik je over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag met je in contact. Heb je daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Je kunt je melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Bron Politie