Home Eten&Drinken ‘Wat eten we vandaag?’

‘Wat eten we vandaag?’

0

‘Wat eten we vandaag?’ is misschien wel de meest gestelde vraag ter wereld, maar niet voor iedereen even makkelijk te beantwoorden. We vertellen je graag over een actie van het Rode Kruis om Amsterdammers met voedselhulp te steunen.

Een onwennig begrip in ons welvarende land: voedselhulp. Maar zeker nu de COVID-epidemie langer aanhoudt dan we allemaal hoopten, is de nood hoog. Mensen raken hun (tijdelijke) baan kwijt, alleenstaande moeders kunnen de zorg voor hun kinderen niet combineren met werk, arbeidsmigranten zitten werkloos op hun kamer.

Voor al deze mensen is de actie Maaltijd Voor Een Ander. De campagne werkt, het Rode Kruis verzorgde al 189.000 maaltijden. Vanwege de aanhoudende epidemie is inmiddels in heel Nederland een groeiende vraag naar ondersteuning. Het Rode Kruis ondersteunt al bestaande initiatieven, zoals de Voedselbank, en ontwikkelde boodschappenkaarten, waarmee mensen zélf de keuze kunnen maken voor de boodschappen. Deze kaarten worden enorm gewaardeerd: het geeft mensen meer zelfstandigheid.

We doen graag als De Krat een beroep op je. Ga naar www.rodekruis.nl/campagnes/maaltijd-voor-een-ander. Voor maar 2 euro doneer je al een maaltijd.

Inger Boxsem en het Team van de Krat