Home Overzicht We are queer is here!

We are queer is here!

0

Na de VS én Rotterdam is de Dapperbuurt verrijkt met een bijzondere sportschool. De wijk heeft daarmee een primeur in Amsterdam. Sportschool We Are Queer richt zich op de LHBTQIA+ gemeenschap, maar: allies zijn welkom!

Oprichter en personal trainer Senn van Beek ziet de eerste queer-sportschool van Amsterdam als een nieuw begin. Van Beek liep ruim drie jaar rond met zijn idee. Door het taalgebruik en de cultuur in de gewone gym voelde hij zich daar nooit helemaal thuis. Die verbinding die hij miste, is er wel in sportschool We Are Queer. Behalve samen sporten leren mensen elkaar ook beter kennen.

Ondanks het enthousiasme van de LHBTQIA+ gemeenschap en de gemeente duurde het even voordat Van Beek zijn plan kon realiseren. Het vinden van een juiste locatie en voldoende financiële middelen bleek een zware dobber. Een crowdfunding om 50.000 euro binnen te halen was in het begin erg succesvol, maar stagneerde nadat de eerste 15.000 euro waren gedoneerd. Mogelijk door corona.

Desondanks zette Van Beek door en bemachtigde hij begin juli een pand in de Dapperbuurt. Voorlopig is deze locatie het startpunt naar meer. Ondanks de focus op de LHBTQIA+ gemeenschap wil Van Beek dat zijn sportschool voor iedereen toegankelijk is. ‘Soms ben je heel kwetsbaar bij het sporten. Bijvoorbeeld als je geen affiniteit hebt met andere mensen in de gym en niet weet welke kleedkamer je moet gebruiken. Dat kan het gevoel geven je anders te moeten voordoen dan wie je bent en dat terwijl sporten pas leuk is op een plek waar iemand zich helemaal geaccepteerd en welkom voelt.’

We Are Queer houdt binaire verdelingen buiten de deur. Iedereen kan lekker sporten, geen outfit gaat te ver. Een praatje met like-minded sporters, dumbells te grazen nemen of dansen tussen de oefeningen door, iedereen kan zichzelf zijn bij We Are Queer.

De kersverse sportschool biedt meerdere trainprogramma’s als open gym, strenght, stand tall, mobiliteit, nothing but butts en persoonlijke training. Bovenal wil We Are Queer een veilige haven zijn waar iedereen gezien en geaccepteerd is, in het bijzonder mensen die zich identificeren als LGBTQIA+. De sportschool biedt ook groepslessen.

Check wearequeer.nl