Home Duurzaam ‘We Are Smart’ roept op tot actie tijdens World Clean Up Day

‘We Are Smart’ roept op tot actie tijdens World Clean Up Day

De wereld verdrinkt in haar eigen afval

0

De wereld verdrinkt in haar eigen afval. Maar we zijn er zo aan gewend dat we het niet eens meer zien. Heb je ook het gevoel dat je iets wilt doen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Kom dan helpen op World Cleanup Day en maak het verschil. Op 18 september steken miljoenen mensen in 180 landen samen de handen uit de mouwen tijdens World Cleanup Day. De grootste wereldwijde opruimactie van het jaar.

Alle kleine acties gebundeld leiden naar grote verandering. Een mooi voorbeeld is de Nederlands-Amerikaanse band Nylon Six die het nummer ‘We Are Smart’ heeft geschreven. ‘We Are Smart’ is er om iedereen te inspireren na te denken over de plastic vervuiling en mensen te verenigen om onze planeet schoon te maken. Het is tijd voor actie’, aldus Nylon Six zangeres Saskia Peters. De animatie video is gemaakt door illustrator en plasticpicker Marike Knaapen.

Nylon Six bundelde hiervoor de krachten met de internationale milieuorganisatie Let’s Do It World. ‘We Are Smart’ is dit jaar ondersteunend in de wereldwijde promotie van de door hen georganiseerde World Cleanup Day.

‘Ik woon in de buurt van veel groen en water’, zegt Saskia Peters. ‘Op het eerste gezicht heel mooi, maar als je wat beter kijkt, zie je het liggen; zwerfvuil. Overal. En dan vooral plastic. Ik wandel veel met de hond en raap veel op. Kinderen uit de buurt kunnen bij mij een heitje verdienen door te helpen opruimen. Maar de stroom is eindeloos. Wat je vandaag weghaalt, ligt er morgen weer. Ons afval is een enorm probleem! Omdat ik dit in mijn eentje niet kan oplossen, schreef ik er een song over. Muziek is een geweldig middel om een boodschap over te brengen.’

Op 18 september slaat Saskia Peters zelf lokaal de handen ineen met de Amsterdamse organisatie IJburg Schoon. Deze organisatie heeft als missie van IJburg de schoonste wijk te maken. Op World Cleanup Day gaan vele vrijwilligers de wijk en omliggende natuur in om op te ruimen.