Home Overzicht ‘We gaan overgewicht onder kinderen tegen met sociale media’

‘We gaan overgewicht onder kinderen tegen met sociale media’

0

Het is grote lijnen bekend wat overgewicht op latere leeftijd met je gezondheid kan doen. Met de corona-crisis is thuisblijven het tijdelijke ‘nieuwe normaal’. Hierbij komt kijken dat er thuis veel meer gesnackt wordt en minder bewogen, met andere woorden een stap in de richting van een ongezonde leefstijl. Hier moeten we als maatschappij vroeg bij zijn en voorkomen dat onze ontwikkelende kinderen die op school zitten dat meenemen in hun morgen.

Wij, vierdejaars digital marketing studenten studerend aan de Hogeschool van Amsterdam, zijn met de maatschappelijke oplossing gekomen voor dit probleem, waarbij we kinderen tussen de 15 tot en met 19 jaar juist willen stimuleren gebruik te maken van sociale media. Specifieker gesteld met TikTok, de app die social media en muziek combineert en nu steeds populairder wordt onder kinderen. Door sociale media en gezonde leefstijl met elkaar te combineren kunnen kinderen een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en aan henzelf in de lijnen van de digitale wereld waarin we nu leven.

We willen dit heel simpel realiseren. Ben je tussen de 15 en 19 jaar oud? Pak je telefoon maak een creatief filmpje waarin je leuke sportoefeningen doet. Doe het met de mensen thuis óf met een vriend of vriendin. Gebruik een gezellig nummertje die de ‘fitte ik’ uit je haalt en plaats de hashtag #Kidsfitchallenge eronder. Laat het viraal gaan. Maak het verschil door aan jezelf te denken en er nog plezier uit te halen ook.

Verspreid ons idee door het te delen met je familie, (online)vrienden en met je klas! Samen kunnen we het verschil maken voor een gezonde leefstijl en dat begint bij jou.

Een bijdrage van Jeffrey Ligeon, Bram Mulder, Lakshmi Rampersad, Mark Stradmeijer, Jason Wiedijk en Trevor Wirabangsa.