Home Overzicht Weduwe Dick van Schaik zet in september poppentheater Koos Kneus voort

Weduwe Dick van Schaik zet in september poppentheater Koos Kneus voort

0

Elke zondag en woensdag zijn er na twee jaar weer onvervalste, vrolijke poppenkastvoorstellingen met prachtig schminken en verkleedkleren in Poppentheater Koos Kneus aan het Iepenplein. Dick van Schaik, beter bekend als de Amsterdamse poppenspeler Koos Kneus, moest wegens een ernstige ziekte de voorstellingen staken en overleed een jaar geleden na een lang ziekbed. Weduwe en (nu) zakelijk leider Ina Kok zet Poppentheater Koos Kneus voort.

Het was Dicks wens dat we doorgingen, liet Ina aan oost-online weten. Frans en Anne-Rieke, de kinderen van Dick en Ina, zijn nu meer betrokken bij het theater. Ina deed al de publiciteit rond de voorstellingen, nu is ze ook zakelijk leider en nodigt daarbij gastspelers uit. Ook wil ze in de toekomst een podium gaan bieden aan beginnende, jonge, poppenspelers die wel poppen, maar geen eigen plek hebben.

In september start Poppentheater Koos Kneus nieuwe stijl. De bekende gezellige (huiskamer)sfeer in het theater zal blijven bestaan en de formule blijft gewoon dezelfde: vrolijke kindervoorstellingen, prachtig schminken, verkleedkleren, koffie, thee, limonade en speculaasjes voor iedereen. De voorstellingen zijn op zondagmorgen en op zondag- en woensdagmiddag. Voor peuters zijn er speciale voorstellingen.

Check KoosKneus