Home Indische Buurt Weer een explosie in Oost

Weer een explosie in Oost

0

Bij een appartementencomplex aan de Boeroestraat in de Indische Buurt is in de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 april een voordeur afgebrand na een explosie. In de getroffen woning was niemand aanwezig. Onduidelijk is of de explosie en brand opzettelijk zijn veroorzaakt. Twee bewoners van nabijgelegen panden die rook hadden ingeademd zijn ter plaatse behandeld door een ambulancemedewerker.

De brandweer kreeg omstreeks half twaalf ’s avonds een melding van de brand en rukte uit met een tankautospuit en een hoogwerker. Door grote drukte wegens Koningsdag werd versterking uit andere gemeentes ingeroepen. Ook waren twee ambulances ter plaatse. De politie zette een groot gedeelte van de straat af.

In Amsterdam zijn dit jaar al 23 explosies geweest. Eerder deze maand waren in Oost ontploffingen in de Czaar Peterstraat en de Majubastraat, op de laatste locatie zelfs twee keer in een week. Criminelen gebruiken explosies vaak als drukmiddel. Het is onbekend of dit op de Boeroestraat ook het geval was.

Door het hoge aantal explosies dit jaar, heeft de VVD vragen gesteld aan het college. Fractievoorzitter Claire Martens wil niet dat ‘nieuwsberichten over een explosieven in woonwijken zo gewoon worden dat mensen er langs scrollen.’

De politie beschikt inmiddels over een nieuw rechercheteam die dit soort zaken onderzoekt.