Home Oostelijk Havengebied Weer worden twee losloopgebieden voor honden opgeknapt

Weer worden twee losloopgebieden voor honden opgeknapt

0

Nadat het hondenlosloopgebied in Park Frankendael is opgeknapt zijn twee losloopgebieden voor honden aan de beurt. Dat zijn die op de Cruquiusweg en op het Azartplein in het Oostelijk Havengebied. De werkzaamheden vinden eind januari, begin februari plaats. Tijdens het werk blijven de honden welkom.

Op het Azartplein grenst het losloopgebied aan een drukke weg voor trams, auto’s en fietsers. Het gebied wordt omheind met een haag. Er komen twee toegangshekjes en nieuwe afvalbakken en een bankje. De oude bordjes worden vervangen.

Het losloopgebied aan de Cruquiusweg is een grasveld langs een drukke fietsroute achter de pakhuizen. Vanaf het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis tot aan de Zeeburgerkade wordt het losloopgebied afgeschermd van het fietspad. Hier komt een scheiding met een haag. Ook komen er nieuwe bordjes.

Voor deze losloopgebieden geldt dat je de hondenpoep van de hond moet opruimen. Buiten de losloopgebieden moet de hond overal aan de lijn. Honden mogen niet komen op speelplekken voor kinderen.