Home Overzicht Weg met de wintertijd

Weg met de wintertijd

0

Het is herfst, helaas wel. Maar het is deze keer tijd voor een hete herfst. Het is tijd voor opstand, verzet! Tijd om het niet langer te pikken, om niet langer over ons heen te laten lopen.

Herfst, vrijwel iedereen heeft er wel een hekel aan. Ikzelf haat de herfst, met zijn stervende natuur. Met zijn verwelkende bloemen, zijn dode bladeren op de trambaan in de Saphatistraat, de Czaar Peterstaat, de Middenweg en op de Plantage Middenlaan. Herfst met verrotting, ontbinding en aftakeling. Herfst met giftige paddenstoelen. Herfst met kortere en donkere dagen. Herfst met storm, regen, wind en onweer. Herfst met humeurige burgers. Herfst met wanhoop, de pressies en zelfmoorden. Herfst het seizoen dat de zinloosheid van het bestaan benadrukt.

En dan dwingt men ons ook nog eens tot invoeren van de wintertijd, die de herfst nóg ondragelijker maakt. Dan wordt het iedere dag een uur eerder donker, alsof het leven al niet moeilijk genoeg is. Hoe lang tolereren wij dit nog? Hoe lang laten wij nog met ons sollen? Daarom roep ik u op: kom in actie. Demonstreer, start een petitie en voer actie. Organiseer desnoods een referendum. Weiger nog langer aan die hele poppenkast mee te doen. Help de Wintertijd wereld uit, om te beginnen uit Oost, en ik voorspel u: als wij dat doen, dan zal de rest ons voorbeeld volgen.

Laat in Oost de Wintertijdrevolutie beginnen. Weg met die wintertijd. Dat monsterlijke verzinsel dat ons leven tot een hel maakt. Verlicht ons lijden en schaf af die zinloze instelling. Wordt het niet eens tijd om te zeggen: genoeg is genoeg? De maat is vol. Tot hier en niet verder. Weg ermee. En die hele winter mogen ze wat mij betreft ook wel afschaffen. Lente wil ik en zomer. En continu lekker weer. Nu, en niet over een half jaar.