Home Overzicht Winkel Luke de Fietsenmaker wegens heling halfjaar dicht

Winkel Luke de Fietsenmaker wegens heling halfjaar dicht

0

Een half jaar lang kun je niet terecht bij Luke de Fietsenmaker Oost in Sarphatistraat. Het fietsenregister van de fietsenwinkel blijkt niet in orde. Volgens de gemeente werden er gestolen fietsen en fietsaccu’s gekocht en doorverkocht. De winkel is op last van burgemeester Halsema gesloten.

Vanuit de fietsenwinkel hebben over een langere tijdsperiode ‘criminele en openbare orde-verstorende activiteiten’ plaatsgevonden, meldt de gemeente in het sluitingsbevel. Deze activiteiten bestaan vooral uit heling en/of diefstal van fietsen en fietsaccu’s. Hierbij is het volgens de politie aannemelijk dat het pand een faciliterende rol is toebedeeld voor deze activiteiten.

De politie trof bij verschillende controles van handhaving gestolen goederen in het pand aan. Ook zou de eigenaar personen in het pand laten overnachten in ruil voor legale en illegale arbeid, zoals het helpen van klanten in de winkel en het plegen van (fiets)diefstallen. Het woon- en leefklimaat zou hierdoor ‘ernstig aangetast’ zijn en de openbare orde zou ‘ernstig verstoord’ zijn. Daarom moet de zaak voor zeker zes maanden sluiten.