Home Overzicht Winst voor Tigers ondanks meegaan in rommelig spel Capitals

Winst voor Tigers ondanks meegaan in rommelig spel Capitals

0

De Amsterdamse ijsstrijdkrachten reisden naar Leeuwarden om de Elfstedenhal te veroveren en stuitten daar op de OrangeGas Captitals die baas in eigen stad probeerden te blijven.  Gaandeweg verloren de Capitals de controle  in een wedstrijd van bedenkelijk niveau…

IJshockey

OrangeGas Capitals Leeuwarden vs Amsterdam Tigers 1-4

Lewis Daniels

De eerste periode heeft zowel Amsterdam als Leeuwarden geen plan. De Tigers krijgen kansen die door slordig spel niet worden benut. Capital goalie Nadia Zijlstra heeft de zaken wel op orde en houdt haar goal puckvrij. De teams gaan met 0-0 de rust in.

De tweede fase begint met powerplays voor Leeuwarden. Het levert niets op. Een goed schot van Michael Mackie Kwist, die zijn eerste wedstrijd van dit seizoen speelt, geeft Connor Barette gelegenheid Amsterdam op voorsprong te zetten. Dan leveren de Tigers weer twee minuten een man in wegens Too Many Man on the Ice. Leeuwarden verliest ondanks het voordeel het overzicht. De puck ligt zeker vijf seconden tussen de Capitals in voordat ie een open goal inglijdt omdat Jacob van Duin ‘m even kwijt is en niet weet waar hij moet afdekken, 1-1. Het is van korte duur. Twee Capitals gaan het ijs af voor Tripping en Crosschecking. Ivan Muso krijgt een slap shot vanaf de blauwe lijn die nog even door de tegenstander wordt aangetikt, de puck glijdt tussen de benen van Zijlstra door: 1-2. Donny Pohlman geeft de assist.

Tijdens de tweede onderbreking besluiten de Tigers door te pakken. Ze trekken de teugels aan en blijven scherp. Ook Leeuwarden voert de strijd op. Forward David Bartos breekt tijdens een powerplay van Amsterdam gevaarlijk uit. Het kordate optreden van Jacob van Duin voorkomt erger en Connor Barette neemt met een Sneaky Short Side Goal het bestuur in de ijshal over: 1-3. Sancties voor Amsterdam in de laatste minuten van de strijd doen de Capitals besluiten hun goalie om te ruilen voor een extra speler. Leeuwarden bestookt Van Duin met een paar schoten en krijgt nog een kans vanaf de middenlijn. Het ingrijpen van Ivan Muso maakt definitief het verschil van de avond. Hij blokkeert de aanval van de Capitals en snelt met de puck naar het open net van Leeuwarden: 1-4. Nadia Zijlstra keert nog even terug om de schade voor de Capitals niet verder te laten oplopen en slaagt daarin.

Amsterdam wint, maar is gewaarschuwd. De weg naar de play-offs is lang en heeft veel hindernissen. Nog altijd heeft het team niet met de volledige bezetting gespeeld en is het afhankelijk van steun uit de U19 ploeg. Met beter spel had er meer ingezeten. Maar dat geldt ook voor Leeuwarden…

Volgende week krijgen de Tigers in de Jaap Edenhal vanaf 17.00 uur bezoek uit Den Haag.

Check amsterdamtigers.com