Home Overzicht Woest spel sneeuwmannen schrikt Tigers niet af

Woest spel sneeuwmannen schrikt Tigers niet af

0

Na drie weken afwezigheid speelden de Tigers afgelopen zaterdag thuis tegen de Yeti’s. Een wedstrijd die kalm begon ontaardde in een yetilawine die de Tigers zonder problemen doorstonden.

IJshockey

Amsterdam Tigers vs Yeti’s Breda
5-1

Lewis Daniels

Beide teams broeden op een plan in een vlot verlopen eerste periode, die zich voornamelijk in het thuisvak van het niet complete Yetiteam afspeelt. Vier sterke sneeuwmannen ontbreken.

De Tigers weten elkaar nog niet te vinden. Kansen halen het net niet.  De Yeti’s spelen op de counter, maar slaan geregeld over de puck heen die daarop weer in Amsterdamse handen valt. Toch is de Amsterdamse goal gevuld als de klok op 16:04 staat. Niet met de puck, wel met Calvin Pohlman. Hij hield vlak daarvoor een gevaarlijke aanval van Breda tegen.

Op de tribunes is de algehele verwachting dat Amsterdam in de tweede periode snel raak zal schieten. Dat laat nog even op zich wachten, al nemen de Tigers direct het initiatief en houden ze de controle. In de zesde minuut is het bijna zover, bijna een minuut verder weer. Twintig seconden later is dankzij Tobias Kathan de derde keer scheepsrecht voor de Tigers, 1-0. Kort daarop maakt Michael Mackie-Kwist het tweede punt. Dat de eerste goals zonder assists zijn gemaakt kan zomaar komen door het counterspel van de Yeti’s. Breda houdt ook rekening met die mogelijkheid en zet vaker in op alleen verdedigen. Meer dan tijdstraffen levert dat ze niet op. Hun defensie is tijdens de powerplay niet bestand tegen de assists van Bryan Hoogenraad en Donny Pohlman die Mackie-Kwist voltooit, 3-0.

De betrekkelijke rust in de wedstrijd blijkt kalmte voor de (sneeuw)storm. De Yeti’s proberen met hard fysiek spel aan de bak te komen en zoeken daarbij de grenzen.

Aan het begin van de derde periode ontpoppen de Yeti’s zich tot sneeuwmonstertjes. De Tigers grommen terug. Door het harde spel is het wachten op de eerste ongeregeldheden. Die komen na iets meer dan vijf minuten. De strafbankdeuren aan Bredase zijde van het veld gaan het vaakst open, genoeg keer voor een dubbele powerplay voor Amsterdam waarin Calvin Pohlman met hulp van Connor Barette scoort, 4-0.

Uit een soloactie van de even aan de aandacht van de Tigers ontglipte Yeti Bob Teunissen valt niet alleen de eerste en enige goal van Breda: twee van zijn ploeggenoten kunnen doorschaatsen naar de strafbank, net als twee Tigers. Door de gespannen verhoudingen blijft een al besliste wedstrijd spannend voor het publiek.

Met nog bijna vier minuten speeltijd gaat weer een –inmiddels dolle- Yeti naar de kant. Rocco van Hoorn profiteert tijdens de powerplay van de assists van Calvin Pohlman en Tobias Kathan, 5-1. De Tigers winnen terecht en speelden een wedstrijd die ijshockey een prachtsport maakt om naar te kijken.

Zeven december gaan de Tigers naar Utrecht om voor de tweede keer dit seizoen het vuur van de Dragons te blussen. Zaterdag veertien december komen de OrangeGas Capitals uit Leeuwarden naar Amsterdam, zij staan momenteel op de vierde plek in de poule.

 Check amsterdamtigers.com