Home Overzicht Volop genieten

Volop genieten

0

Voor Harriet werken heb ik als heel fijn ervaren. Natuurlijk zijn er altijd uitdagingen die de klant als probleem beschouwt. Maar juist deze uitdagingen maken een opdracht voor mij de moeite waard. Harriet was niet alleen uitgekeken op haar interieur, maar er ontbrak iets als warmte en persoonlijkheid aan de inrichting. Juist zoveel dat zij mij inschakelde. Ze bleef steken in besluiteloosheid. Ook wou ze de vloer aanpakken, maar dat werd een obstakel: in het verleden was de vloer als ‘te duur’ bestempeld, waardoor hij letterlijk lang was blijven liggen.

In deze opdracht heb ik in eerste instantie het huis van de energetische kant bekeken. Na de Feng Shui analyse, deel van mijn holistisch uitgangspunt, stel ik aan het begin van de opdracht veel vragen. Ik wil de verbinding zien en leggen tussen de bewoner en het huis. Ik beschouw beide als zelfstandige persoonlijkheden die een verbinding aangaan.

Dan is het tijd voor de vormgeving met de juiste indeling van het meubilair, kleurgeving en akoestiek zodat de persoonlijkheden gaan matchen. Hierdoor kan een geheel ontstaan en woon je heel erg prettig. Dan is je huis je thuis, waar je jezelf kunt zijn en waar je graag vertoeft. De ruimtes ondersteunen je op een vanzelfsprekende manier, die bij jou als bewoner past.

Door mijn praktische skills kon ik Harriet aanmoedigen zelf de vloer te schuren en te beitsen. Wat nou duur? Door vooronderzoek en ervaring kon ik aangeven hoeveel tijd ze kwijt zou zijn, welke kleuren en merk te kiezen. Én hoe het het beste in stappen te doen, zodat de vloer begaanbaar blijft (naar de keuken en de wc). Dit gedeelte werd uiteindelijk een hoogtepunt van de transformatie, omdat zij het samen deed met haar dochter.

De aanbeveling en foto’s spreken voor zich. Heel hartelijk dank Harriet voor het mogen delen ervan.