Home Oud Oost Woning in de Transvaalbuurt en café in Centrum Oost opgeschrikt door explosies

Woning in de Transvaalbuurt en café in Centrum Oost opgeschrikt door explosies

0

Politie en brandweer kregen in de nacht van zondag 9 op maandag 10 april meldingen van explosies voor een huis aan de Majubastraat en bij café Romario’s Place op de Czaar Peterstraat. In de nacht van maandag op dinsdag was in de Majubastraat opnieuw een explosie.

De eerste explosie op de Majubastraat was omstreeks 01.40 uur in een portiek. Een getuige zag twee in het donker geklede personen wegrennen. De deur van de woning raakte zwaar beschadigd.  Er vielen geen gewonden. Op de stoep is een tekst geschreven: ‘Next headshot.’  Forensische Opsporing zette een deel van de straat tijdelijk af voor onderzoek.

Bij de explosie op de Czaar Peterstraat een uur later ontstond een brand die door de brandweer is geblust. Het café was al gesloten. Niemand was nog aanwezig. Ook de Czaar Peterstraat werd afgezet voor onderzoek.

De tweede explosie in de Majubastraat was rond 03.45 uur in een nabijgelegen portiek naast de woning die de nacht daarvoor werd getroffen door een ontploffing, ook nu raakte niemand gewond. Wel is er forse schade aan het portiek. De brievenbussen zijn er volledig uitgeblazen. De politie onderzoekt of de twee explosies met elkaar in verband staan.

Sommige buurtbewoners reageren gelaten of laconiek en merken op dat ontploffingen de laatste jaren met enige regelmaat voorkomen in Oost. Bij een overval op een tijdschriften- en tabakswinkel en postagentschap op het Beukenplein werden explosieven gebruikt. Een coffeeshop op de Linnaeustraat was twee keer het doelwit van een aanslag. Ook in de Dapperbuurt en de Indische Buurt waren er ontploffingen.