Home Overzicht Woonboten keren terug bij Zeeburgereiland

Woonboten keren terug bij Zeeburgereiland

0

De dijken rondom het Zeeburgereiland zijn versterkt om het wonen op het eiland mogelijk te maken. De woonboten in de Zeeburgerbaai zijn in het voorjaar van 2020 al verplaatst naar de oostpunt om ruimte te maken voor de werkzaamheden. Nu zijn de woonbootbewoners weer terug in ‘De kom’ bij Baaibuurt-West.

Door de dijkversterking is de oude woonplek van de bewoners flink veranderd. Er zijn nieuwe steigers en nieuwe kasten voor elektriciteit, gas en water. De woonboten zijn nu ook op het riool aangesloten en het terrein op het vasteland ziet er anders uit.

De dijk aan de zuidkant is nu een primaire waterkering. De dijk is verhoogd, verbreed en opnieuw bekleed. Daarvoor moesten de woonboten tijdelijk worden verplaatst. De jachthaven is permanent verplaatst. De weg op de vernieuwde dijk heeft een apart fietspad en onder aan de dijk is er een openbaar wandelpad.

De terugkomst van de woonboten is een belangrijke stap in de afronding van de dijkversterking. Het project is waarschijnlijk in oktober klaar.