Home Overzicht Woongebouwen bij Zuiderzeeweg ontruimd vanwege gaslek

Woongebouwen bij Zuiderzeeweg ontruimd vanwege gaslek

0
Foto Brandweer Amsterdam Amstelland

Een terrein aan de Zuiderzeeweg op het Zeeburgereiland is vrijdagochtend ontruimd vanwege een gaslek. Het lek was ontstaan was tijdens graafwerkzaamheden. Volgens de brandweer was er sprake van een aanzienlijke uitstroom van gas. Dat leverde gevaar voor de bewoners van de naastgelegen woongebouwen. Daarom werd direct opgeschaald naar grootschalige hulpverlening. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Brandweer, politie en ambulancedienst verleenden hulp bij het ontruimen van de woongebouwen en het verrichten van metingen in de omgeving. Ook werden er voorbereidingen getroffen mocht het gas tot ontbranding komen. Dat gebeurde gelukkig niet. Ruim honderd bewoners moesten iets meer dan een uur het terrein en hun woningen verlaten.

Netbeheerder Liander zorgde er voor dat de uitstroom van gas na ongeveer een half uur stopte. De brandweer heeft vervolgens gecontroleerd of het gevaar volledig geweken was door metingen te verrichten. Even na het middaguur konden alle bewoners weer terug naar hun woning. Meerdere woongebouwen in het gebied rondom de Zuiderzeeweg zaten en tijdje zonder gas. Verkeer en openbare vervoer in de directe omgeving van het incident heeft te maken gehad met stremmingen.